När som helst kan du befinna dig i en ekonomisk nödsituation. Att då ha tillgång till en snabb och smidig lösning på problemet kan vara väldigt gynnsamt. Det är här som SMS-lån kommer in i bilden. Dessa mikrolån gör det nämligen möjligt att snabbt och enkelt låna ett antal tusenlappar på ett smidigt sätt.

Om du överväger att ta ett sådant här lån behöver du dock vara medveten om att det rör sig om en högkostnadskredit. Detta betyder att räntan är hög och att lånet vanligtvis ska betalas tillbaka på en ganska kort tid. Men så länge som du använder lånet på rätt sätt kan du alltså ha stor nytta av det. Nedan belyser vi ett antal situationer då ett SMS-lån faktiskt kan vara lösningen på problemet.

3 situationer då ett SMS-lån kan vara lösningen på problemet

Dessa är några exempel på situationer då du kan vilja ta ett sådant här kortfristigt lån:

  • Akut hälsosituation. En hälsokris kommer sällan med några varningar eller förtecken som gör att du kan lägga undan pengar i förväg. Kanske du själv eller en familjemedlem plötsligt behöver uppsöka en tandläkare för en lite mer akut behandling? Eller så kan det röra sig om en hund, en katt eller något annat husdjur som är i behov av akut veterinärvård. Då kan du vilja ta ett SMS-lån i väntan på att du får din nästa lön.
  • Oförutsedd bilreparation. Din bil är viktig för att du ska kunna ta dig runt i vardagen. Detta gäller inte minst om du är i behov av den för att kunna ta dig till jobbet eller skolan. Om den då plötsligt går sönder och du inte har tillräckligt mycket pengar undanlagda för att finansiera reparationen kan du behöva låna pengar.
  • Oväntade räkningar. Titt som tätt kan det dyka upp räkningar som är oväntade och som du inte har en buffert för. Det kan även handla om en oväntat hög elräkning eller att du istället för en skatteåterbäring får en restskatt att betala. Om utgiften behöver betalas innan du får din nästa lön kan du vilja ta ett mikro för att lösa det hela.