Är du trött på kommentarer om ett allt glesare hårfäste, eller har du fått mindre fördelaktiga gener som lett till håravfall vid alltför tidig ålder. Få människor anser sin början till flint smickrande och vissa skäms över vad ens en gång frodiga skalle ha blivit. Tack vare ny teknik är detta ingenting att oroa sig för längre, då det med relativt enkla och prisvärda kirurgiska ingrepp går det att återskapa ungdomens frisyr, med ett snyggt och modernt resultat. Hårtransplantationen blir naturlig tack vare att det är ditt eget hår som förflyttas från ett ställe till det andra och är därav lättskött och växer som vanligt.

Hur en hårtransplantation fungerar

En hårtransplantation kan gå till på flera sätt beroende vilken metod man använder sig av. Det gemensamma är dock att hår från en del av kroppen, ofta bakhuvudet, förflyttas till ditt hårfäste för att snygga till frisyren. Antingen förflyttas en hel bit hud full med hår till skallen (FUT-metoden) som är billigare men lämnar ett litet ärr från stället huden togs. Detta sättet är mindre tidskrävande men har andra nackdelar jämfört med FUE. Denna metoden är vanligast i Europa och innebär att man flyttar varje hårsäck, en i taget. Mindre ärr lämnas synliga men det är dyrare.

Priser på en hårtransplantation

Regeln gäller, precis som vid andra kirurgiska ingrepp, att man får lite vad man betalar för. En dyrare transplantation ger nästan alltid ett bättre resultat. Sedan spelar det roll vilken klinik du väljer att gå till, de allra mest kända kanske tar emot kändisar och gör deras hårtransplantationer men det behöver inte betyda att de är överdrivet mycket bättre för det. Det viktigaste är att välja en klinik med bra omdömen och nöjda kunder till att genomföra hårtransplantationen på dig.

Förväntningar

Många människor har googlat bilder på hårtransplantation och hittat enorma förändringar som gör att personen ser flera år yngre ut och tycks fått tillbak samma frisyr som i tonåren. För att uppnå dessa resultat måste man dock betala mycket pengar, och det kanske inte är särkilt önskvärt heller om man är lite äldre då det inte ser särskilt naturligt ut. Minns också att en hårtransplantation inte stoppas håravfallet, det är en naturlig process och för att täcka upp kan det i framtiden bli aktuellt med nya hårtransplantationer. En hårtransplantation varar inte för alltid och de flyttade hårsäckarna  åldras dem med.