Inredning med filmaffischer

Håller du på att inreda ett nytt hem eller ändra om ett som du bott i länge? Då ska du absolut tänka på väggarna! Färgen eller tapeten är naturligtvis viktig och ger rummet sin karaktär, men det är inte allt. Väggarna kan man (och borde man) inreda med olika bilder, tavlor och affischer. Särskilt affischer har kommit på modet eftersom det både är billigt och finns tusen valmöjligheter. Man kan till och med special beställa sina affischer! En favorit att hänga upp är filmaffischer: Det är klassiskt, snyggt och visar vem du är, dessutom är det populärt med citat, bilder och affischer från olika filmer. I den här texten berättar vi mer om filmaffischer och hur man inreder med dem.

Filmaffischer på väggarna

Vi har alla favoritfilmer. Filmer som betyder någonting för oss antingen när vi var barn eller i senare ålder. Filmer betyder minnen, nostalgi och drömmar. Du behöver inte vara filmfantast för att älska filmer, det gör vi alla. Så varför inte inreda med dem? Att sätta filmaffischer på din väg gör att rummet får en klassisk touch medan du verkar utbildad, intressant och kulturell. Och dessutom brukar filmaffischer se väldigt snygga och fräcka ut! Eftersom vi lever i teknologins ålder kan du välja bland alla filmaffischer som någonsin funnits: Affischer från gamla, svartvita filmer, till exempel Charlie Chaplins filmer. Men du kan också hänga affischen från den senaste Star Wars filmen på väggen. Du och din smak bestämmer!

Hur inreder jag med filmaffischer?

För att inreda med filmaffischer på ett snyggt sätt finns det tips. Det första du borde göra är att kombinera affischerna i förväg. Lägg ut dem på golvet och sätt ihop olika kombinationer. Man kan även lägga tavlorna på färgad kartong, rita av formatet och klippa till. Så har man exakta kartongbitar att nåla upp på väggen och flytta runt. På så sätt ser man att formerna passar ihop. Blanda storlekar och former för ett levande uttryck. Men håll dig till ett par färger, då blir det inte för rörigt. Man måste också mäta noga. Det kan vara fint att hålla en jämn över- eller nederkant på tavlorna, använd vattenpass och tejp för exakta mått. Och utnyttja rummet! Häng tavlorna tätt om du har ett litet rum och med mer mellanrum om du har ett stort. Om du har svårt att bestämma dig för motiv och vill kunna byta filmaffischer kan man sätta upp tavellister och sätta upp affischerna där.